Ezek a nők (franciák) amúgy zsenik, játszótéri történetek rovatunk következik (két vidám meg egy durva)
(tudni kell, hogy mi általában kismotorral megyünk meg egy csomó homokozó játékkal).
1. Anyuka indul el a gyerekével a játszótérről, a gyerek húzza magával a kismotorunk (senki másnak nincs hasonló sem a környéken). Amikor olyan 10 méterrel elhagyták a játszóteret utánuk megyek, hogy talán mégse kéne másét elvinni. A nő még egy bocsánatot sem mondott csak valamit makogott az orra alatt.
2. A gyerek játszik egy saját vödörrel a homokozóban, francia kisgyerek elveszi, a miénk (köszönhetően az edzésnek, mert az elején nyuszi volt) visszaveszi. Erre jön francia anyuka/babysitter és elveszi a gyerektől. Apuka (én) odasétál, mondom sorry, Ce notre jouer, erre blablázik egy sort a nő franciául, elmondom mégegyszer, némi angollal kiegészítve, meg azzal, hogy Ce ne pas votre jouer, voulez vous returner, erre sértett fejjel visszaadja és utána félhangosan magyaráz franciául valamit (még neki állt feljebb).
Viszont a harmadik volt a legdurvább idén augusztus végén, csak sajnos nem én voltam ott hanem a feleségem. Röviden a másfél éves rajta volt egy játékon, amire fel akart ülni egy hasonló korú kissrác (kb 2 perce ült rajta a lányom). A kiscsaj megvédte magát, erre a kölök vissza jött 3 idősebb gyerekkel (gondolom tesói) és elkezdik rángatni. A feleségem (mert ő volt a gyerekekkel) odament és szólt neki, hogy Laisser elle jouer. Erre kölkök el, majd 1 perc múlva 4 arab nő (más jelzőt írnék) odajött, körbeállják az asszonyt és ordítanak vele, meg lökdösik. Nem tud elmenni közülük, végül egy faszi megy oda és küldi el a nőket a francba. A faszi szerint az nők azért balhéztak, mert a feleségem azt mondta a kiskölöknek, hogy digast, vagy valami hasonló (a kollégáim szerint a tünj el megfelelője). Az asszony persze sirógörcsben hazaindul, az egyik arab rib*nc szintén és az utcán a másik oldal menve hangosan szídja még sokáig. Ez a rib*nc ráadásul ugyan oda jár a gyerekekért ahova a feleségem is a sajátokért (a csajszi valszeg babysitter), úgyhogy naponta látja a nőt, de a nő azóta nem tett semmit. Valszeg nem ismeri fel, hogy honnan ismerős, vagy csak simán részéről ennyi volt. Amikor mondtam a munkahelyemen a kollégáknak, csak annyit mondtak (a franciák), most lettél igazi francia, mert már utálod az arabokat....
G