Vitéz Hárshegyi Félix Creative Commons License 2011.09.27 0 0 610

Engem nem befolyásol, hogy sok hölgy elolvad a Mentalista fickó bárgyú fejétől, mert én a nőket szeretem. Viszont abból a sorozatból több epizódot is láttam, haszontalan időpazarlás volt, vagy jobb esetben könnyed, sekélyes időtöltésnek minősíthető. Amikor valaki már végképp nem tud min kikapcsolódni. De nagyon akar. Közömbös ilyen szempontból egy amerikai Bohóc Társulat által odaítélt akármilyen díj. Számomra ez nem érv, nem fog meghatni.

Vitéz Hárshegyi Félix elmélete ("a tökéletes sorozat")

Érdekes, ilyet én nem írtam le, még csak nem is gondoltam. Eszerint többet tudsz rólam, mint én. Máris eljutunk a fórumos kitalációkhoz, vetítésekhez, mindig bírtam az ilyet...

Szerintem maradhatnánk annyiban, hogy mindenkinek joga van a saját véleményéhez (valójában az enyém is jóval árnyaltabb, de túl hosszú lenne precízen kifejteni, sőt még talán gondolkodnom is kellene rajta, majd amikor lesz kedvem gondolkodni).

Tulajdonképpen még az általam leugatott fórumozónak is joga van leírni a saját véleményét, de vele más a kifogás. Kezdve azon, hogy nem adok a véleményére.

Meg persze eleve nem egy dokumentumfilmről beszélünk. Fikció és valóság között nem kellene kapásból párhuzamot vonni. Attól függetlenül, hogy sok valós elem is felfedezhető, valós a korrupció, sógorság-komaság (öcsém-bátyám) nem csak magyar átok stb.

De akkor ilyen alapon sok amerikai filmből is téves következtetéseket lehetne levonni. Holott általában természetes, hogy elkülönítjük azokat is a valóságtól. Akkor ennél sem a dokumentumfilmet kellene látni, inkább a beletett fantáziát, szórakoztatóértéket, esetleg azt a többé-kevésbé megfogható pluszt, amit egy sorozat adhat valakinek. Vagy nem ad.

Előzmény: Törölt nick (609)