Vitéz Hárshegyi Félix
2011.09.26
|
|
0 0
603
|
Ha így nézzük, értelmetlen baromság, mese az egész sorozat, de én azért mégis többre tartom, mint egy Mentalista, vagy Miami helyszínelők stb. típusú érdektelen semmit, amibe csak belenéz az ember és szánakozva továbblép. Vagy inkább indítok egy netről letöltött filmet vagy sorozatot, amit legalább nem szakít meg reklám sem. Hiszen egyébként az RTL Klub esti sorozatai nyilván nem érnek annyit, hogy a reklámokat is elszenvedjem cserébe, kizárt dolog. A délutáni gyagyikról nem is beszélve. Az Ezel viszont valami más. Nem egy átlag sorozat, a törökök itt elég zseniálisan oltottak egymásba brazil típusú szappanoperát, drámai akciósorozatot, művészfilmekből átvett fantáziaelemekkel is megspékelve, párhuzamos idősíkokkal színesítve, mindeközben még a török emberek életébe, gondolkodásába is rövid bepillantást lehet nyerni, tehát a rengeteg amerikai szemét között már csak ezért is üdítő volt. Még a beiktatott unalmasabb nyűglődések, sziruposan érzelgősebb jelenetek dacára is, ami az időhúzás érdekében sajnos elkerülhetetlennek tűnik egy ilyen sorozatnál. Azért volt, és azért kezdtem ilyen nagyívű okoskodásba, mert a mai rész után kíváncsi lettem a folytatásra, utána egyúttal belenéztem a következőbe is stb., míg megnéztem az összes hátralévő részt a YouTube-on. Persze, a számomra érthetetlen török dialógusokat nagyrészt átugrálva, fő cselekményeket lekövetve. Az nem zavar, hogy így lelőttem a poénokat(?), mert korábban is csináltam már ilyet, de attól még megnéztem utána magyarul is, egyáltalán nem éreztem hátrányát. Tehát összességében azt mondhatom, barbár törökök egész jól összerakták ezt a sorozatot. Hogy hová vezet az esztelen bosszú, azt persze nagyjából sejthettük előre is. |
Előzmény: ferapont (596)
|
|