Jobbulást anyukádnak. Nekem is nagy félelmem, hogy nehogy legyen valami az otthoniakkal, mert Én még hazamenni sem tudok egyik napról a másikra.
Mi már 2004 óta nem élünk Mo-on. Németországban laktunk 4 évet, most meg itt. Azóta a baráti körünk sajnos megcsappant.
Az októberi találkozóról mi még lemaradunk, mert 22-től szeretnénk költözni, festeni, takartani, berendezkedni. A következő az már jó lesz és persze bármikor külön-külön is jó valamelyik délután ha már ott lakunk majd. Azt néztem, hogy a Parly2 tőlünk nincs messze. Az egyébként egy bevásárló hely?
Gyereknek lenni egyébként nem rosszabb itt mint Mo-on. Az tök jó, hogy szerdán nincs suli. Mi egy kis városkában lakunk most, ahol a suliban a gyerekeint a külföldiek. A gyerkőket szerencsére elfogadták, de minket szülőket nem. Az igazgatónő elég unszimpatikus, de szerintem mi is neki. Elég sokat akadékoskodtak azon, hogy a fiam aki most lesz 7 éves, miért nem tanult megy fél év alatt franciául. Még iskolai dilidokit is kirendeltek hozzá, hogy nem e lelki oka vannak, ami a tanulásban hátráltatja a gyereket.
Persze férjem jól leoltotta a tanárt miután semmi gondot nem találtak nála. A doki szerint Én tanítsam meg írni, olvasni a gyereket, akkor gyorsabban tanulja a nyelvet is. Mondanom sem kell, hogy ma már CP-be jár, járunk logopédushoz is, és szerencsére nincs nagy elmaradása egy francia gyerekhez képest.
Remélem ott Saint Nom-ban az új iskolában nem lesznek gondok és be tudnak majd illeszkedni és nem kezelik őket úgy minha idegen bolygóról jöttek volna.