Rufella Creative Commons License 2011.09.24 0 0 2714

Kedves Claire,

ha azt akarod, hogy bôvebben tàrsalogjunk ezekrôl a dolgokrol, küldj 1 email-t.

Az RSA - Revenu solidarité actif - olyasmit jelent, hogy azoknak fizetnek havonta egy kis pénzt, akik màr évek òta nem talàltak munkàt, azért, hogy ne haljanak éhen. De ez tényleg csak arra elég, mert vagy eszik az ember, vagy lakik valahol. Ismerek olyan SDF-est (SDF - sans domicile fix - vagyis nincs hol laknia, hajléktalan), aki amikor megkapja az rsa-t, akkor 1 éjszakàt hotelban alszik, tisztàlkodik, egyebek, a többit az utcàn tölti.

Egy màsik pàr évvel ezelôtt a mellettem levô HLM (HLM = habitation loyer modéré - olcsò lakhatòsàg) lakàsban lakott, de majdnem az egész pénzét kifizette lakbérre, költségekre, igy alig maradt valami ennivalòra, Egy nap fölkötötte magàt a konyhàban.

Ha az ember "a hid alà" kényszerül, akkor màr nem is vàgyik arra, hogy onnan kikerüljön. Itt sem. Az a lassù öngyilkossàg. Az ember lassanként elvesziti minden emberi méltòsàgàt, elàllatiasodik, az értelme is eltompul, s csak azt vàrja, hogy mikor éri el a végzet. S ez elég hamar be is következik, ugy hullanak a hajléktalanok, mint a legyek. :-(

Persze az én esetemben errôl szò sincs, tùloztam. Nem szàndékozom a hid alà költözni. :-)

Előzmény: Törölt nick (2701)