Hát igen, egyetértek. Az Én szüleim 55 évesek, de ők is azt mondják, hogy a gyerekeiket nem áldoznák be a mostani Magyarországért, és a világ összes kincséért sem. Sőt még bíztatnak, hogy maradjak itt kinnt, ameddig lehet.
Magyarországgal, nem mint hellyel van a probléma, hanem azzal, hogy ez az ország már el van adva mindenkinek. Mindeki jól jár, csak épp a magyar nem.Azt nézik, hogy mit lehetne még kisajtolni, megfizettetni az emberekkel. Pl. tudtátok azt, hogy a Magyar Koronán is jelzálog van? Valami nagyhatalomnak lógunk egy csómó mindennel. Én csak nemrég tudtam meg, és igen kicsit naiv voltam, hogy ilyen nem létezhet. És azokért a politikusokért, meg pláne nem harcolnék, akik ezért felelősek. Nem szeretnék senki bábja lenni, és az ilyen embereké pláne nem.
És hát, az éremnek két oldala van. Idős nagyszüleim, akik végigéltek Magyarországon két háborút, és a kommunista rendszert, szívesen megkérdeznék külföldre távozott honfitársaiktól, akik már csak törik a magyart, hogy hol a fenében voltak idáig, és miért egy másik országban beszélnek magyar érzésről, magyarságról, hazaszeretetről , meg miután néhányan öregségükre hazatértek ódákat zengenek arról hogy micsoda magyar öntudattal endelkeznek..... DE! félreértés ne essék,senkit nem vonok kérdőre,én ilyen kérdést, nem tennék fel, mert magam is eljöttem, és van bőven mindkét példából(maradt-elment) a családomban, viszont az egy másik korszak, másik generáció....ha úgy vesszük én is leléceltem, én is fiatal vagyok még, de az oly nagyra becsült kis hazámban nincs lehetőség még csak arra sem, hogy legalább szerényen tudjak emberhez méltó életet élni. És nem hiszem, hogy ezért rossz ember lennék. Ne felejtsük el, hogy mindenkinek meg van a saját története, és oka, hogy eljött.... Kedves Rufella, a legőszintébben mondom, minden rossz indulat nélkül,nem érdemes általánosítani, és pálcát törni mások felett, mert valahol minden ilyen teória sántít egy picit. Olyan sok példával lehetne szolgálni, hogy itt már nem lehet igazságot tenni és nem lehet egyértelműen bármit is kijelenteni.