aranyalma12 Creative Commons License 2011.09.21 0 0 2672

Szerintem a mai világban a fiatalok csak azért mennek külföldre dolgozni, lakni, hogy jobban éljeken mint Mo-on. Nem véletlen, hogy orvosok, áplók, stb... ezrei vándorolnak ki. Aki teheti, az megy, mert Mo-on most nehéz. 

A fiataloknak most kell megalapozni a gyerekük és maguk számára is a jövőt és a biztonságot. Aki egy kicsit is talpraesett az nem arra vár, hogy majd otthon 10-20 év múlva jobb lesz. Mire eljön az a jobb lesz időszak, addigra mi leszünk annyi idősek, hogy már gyerekünk sem lehet, és nem szeretnént közel 50 évesen elkezdeni megalapozni a jővőt, mert akkor már inkább a nyugdíjas évekre szeretnénk készülni. Magyarság ide vagy oda, szerintem nem kell szégyelni ha valaki azért nem él otthon, mert máshol jobban él. 

Magyarságról meg annyit, hogy magyarnak farkasa a magyar, otthon is és külföldön is. Rengeteg fórumon lehet olvasni, hogy a magyarok egymással milyen módon viselkednek. Mindenki azt nézni, hogy kinek mije van, miből és miért. Ez megy otthon is és külföldön élő magyaroknál is. 

Ruffela szerintem ő azért gondolja másként, mert ő idősebb mint mi. Az aki 30 évvel ezelőtt került külföldre, gondolom máshogy látja a dolgokat mint mi.