Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.19 0 0 60

Paradox helyzet ez. Nézz szét kicsit keleten (pl. Tibet, India) a buddhisták többsége évezredek óta nem eszik húst, és magasabb tudati szinten is vannak az európai embernél (persze ez nem csak a vegetáriánusságnak tudható be, összetett dolog, és nem is csupán a vegetáriánusság miatt vannak magas tudati szinten).

Az pedig, hogy milyen az ember fogazata, még nem jelent semmiféle determináltságot. Nagy paradoxon az élet, és nem minden az, aminek látszik. Mindennek a lehetősége adott, a fogazat pedig nem determinál húsevésre. Az ember választhat, hogy mit eszik meg és mit nem.

Egyébként pedig mielőtt bárki is félreértene, én nem ítélem el azokat az embereket, akik nem vegetáriánusok. Személy szerint én úgy vagyok ezzel az egésszel, hogyha fenn tudom tartani a szervezetem húsevés nélkül, vagyis nem szükséges hozzájárulnom az állatok mészárlásához, akkor etikai szempontból is inkább a húsmentességet választom. Az pedig, hogy valaki vegetáriánus-e valaki vagy sem, maga dönti el, szíve-joga és könyörületének megléte vagy megnemléte alapján teszi ezt.

Előzmény: Törölt nick (56)