tessloff
2011.09.19
|
|
0 0
2656
|
Jogsi ugyben menj be a prefekturara. Anno (8 eve) az volt a szabaly, hogy ha itt szandekoztal maradni hosszabb idore (kettos allampolgarsag, vagy 10 eves tartozkodasi engedely) es rendszeresen francia rendszamu autokkal furikaztal akkol kellet a francia jogsi (fokent a biztositok miatt), egy tulbuzgo gendarme vagy rendor 90€-ra buntethetett miatta ha nem kerted a cseret.
Ha az emlekeim nem csalnak 1 even belul (az ittlakas bejelentese utan) nemi adminisztracios dij elleneben kicsereltek automatikusan. Sajnos en kicsusztam ebbol a hataridobol es ujra kellet vizsgaznom kreszbol es varosi vezetesbol (rutin, muszaki elmelet es elsosegely itt nincs). A legnehezebb egy olyan autosiskola talalasa volt aki elfogadta, hogy az o egisze alatt megyek vizsgazni anelkul, hogy orakat vennek. A kresz tanfolyamot azert elvegeztem, mert itt mas a rendszer - egy DVD-rol vetitik a kerdeseket aztan kb 30 masodperced van a jo valasz megtalalasara. A magyar jogsimat nem vontak be, azon egyszeruen lejart az orvosi.... egyszer talan meg kene ujitattnom.
Ahogy irtam ez 8 eve volt M.o meg nem volt unios tagallam, azota nem tudom, hogyan valtoztak a jogszabalyok. |
Előzmény: don-fr86 (2647)
|
|