"Az említett személyre utaltam én is bakker..."
A tisztán látás érdekében mondtam. Ha mindenki csak feleannyira lenne jóember, már nem itt tartana a Czég.
"Hát igaz, jó kérdés. Szopjak egy olyan vonalon ahol nem túl szimpatikus a tartózkodó, vagy szopjak egy olyanon ahol a vonalon nem túl emberiek a körülmények, de jó a tartózkodó? Hát... inkább az előbbi.
Tény, a 102 és a 7 között van középút is. A 102-t rendszeresen én sem járnám, halálra unnám magam. De a 7-t se, nincs az a fizetés."
Izlések & pofonok. A körülmények már sehol nem jók, de a 7-esen valamelyest normális a csapat. De, hogy ne az elfogultságom villogtassam, mondok erre egy történetet: még hetekkel ezelött történt, hogy egyik este Melindával a Savoya Parkban jártunk, & a 7-es busszal utaztunk volna. A treff mellett állt egy busz, vezetője tombolt, örjöngött, üvöltözött, néha a buszába rugott. Én egy piros nadrágban voltam (ami a mentősöknek van) & fehér pólóban, rajta "OMSZ", Vízimentő" meg stb. Kérdezem az embert, hogy segíthetek-e. Elküldött a p...ba, hogy mit okoskodok. Mint kiderült, ő a 7/3-as volt, ami 21:12-kor végez gar.-ban. Az időpont valamivel 9 óra után esett, de nem indult a busz. Rászóltam, hogy nem a félhülye rokonaival beszélget, szóval qrva gyorsan váltson stílust! Az AVM azt mondta neki, hogy 1-2 órát biztos várni kell a szerelőre, mert annyira elvannak havazva a srácok. Én voltam olyan fasza gyerek, hogy beinditottam neki hátulról. Még a lélegzete is elállt, azóta imába foglalja a nevem. A többiek mondták neki, ki vagyok, erre ő elnézést kért a stílusért. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy bizony ide is kijutott a sültparasztokból. Állitólag vendégmunkás volt a vonalon, de ez nem gátolt volna meg abban, hogy elpicsázzam. Ha én valakihez szépen szolok, akkor joggal várom el, ő is szépen szóljon. 2 lábbal beleszarok, hogy neki már a diszpécsereknél kellett volna toporogni. Továbbá: Nem olyan rosszaz a 7-es: van egy 3 kanyaros szám, a javarésze 4 kanyaros, ill. van 2 5 kanyros szám. A kocsiparkot meg ismered: O-552, 564 amik állandó számot járnak, I-158 csak hébe-hóba.
"Erre csak annyit írok: a csuklós haverjaid sem jobbak, az biztos. Úgyhogy nagyon kérlek, faszságokat ne beszélj! Főleg olyanokról ne akiket nem is ismersz."
A haveroktól messze vannak a "csuklósok". Jó eséllyel kollégák, Keresztfatert leszámítva. Egy ember van a 33-ason másodállásban (néha 33E-n, ill. 233E-n jár), akit még a BKV elött is ismertem, de vele együtt "tűzoltózunk" októbertől. (Ő már évek óta csinálja, de én csak októbertől csatlakozom a Doktorszolgálathoz - Dél-pesti Mentési és Tűzoltási Parancsnokság.)
"Ismét csak a lényeg felett siklottál el: VALAMIKOR. Ami nem most van.
Igen, a 8-n meg az 53-n is van ilyen nap, csak elég ritka. És sokszor tényleg szerencse kérdése, lehet, hogy 2-3 busz is hiányzik a vonalról, csak te nem vagy érintett. Ennyi.
A 7-n nagyjából akkor volt utoljára lerobbanásmentes nap, amikor a 8-n. (bár a 8-n volt nemrég egy). Úgyhogy ezt ne erőltesd."
Visszahozható állapot, de most ne menjünk bele ennek részleteibe!
"A Moszkva térről lehetne hosszasan elmélkedni, de azt inkább másik topikban vagy személyesen, ne offoljunk."
E-mail megy majd ennek tisztázára!
"A 216 a vári programok alatt volt csak, Deák - Dísz tér között, mint a régi időkben a sima 16. Semmi érdekes."
Nah, ezt nem tudták elmondani félóra alatt a Széll Kálmán téren.