CBNora Creative Commons License 2011.09.15 0 0 1317

Nem fagyott meg, bent tároltuk a garázsban. Tegnap pedig új festékkel kentem le, a maradék nem is lett az összes falra elég. Az új ugyanúgy fölpúposodva repedezik és lejön.

Az a fal inkább a gyatra vakolat miatt porlott, homokként pergett lefele. És nem tyúkmagasságban, hanem végig az egész, már a tetőnél is. Ma még nem voltam kint, most jöttem meg Pestről. Tegnap este az az egy fal még jól nézett ki.

Ma bementem egy festékboltba megkérdezni, mitől lehet. Azt mondták, Rigipszre csak diszperziós festéket lehet kenni. És hogy vakarjam le az egészet a régi mésszel együtt, új glett, rá diszperziós festék. Ezt temészetesen nem fogom megcsinálni, sem időben, sem pénzben nem ér annyit. Gondolom, a fertőtlenítés a lepergő mésszel is megvolt. És abban sem vagyok biztos, hogy a fickónak igaza volt. Mintha Gábor is glettelt volna a konyhában meszelés előtt. És egyébként meg akkor miért nem jön le mindenhonnan egyformán a mész? A mészfestékre meg az van írva, hogy nedvszívó kell, hogy legyen a felület. A gipsz szerintem az.

Arról mit gondolsz, ha holnap lekenem Ripsszel az egészet? Az eddig úgy tűnt, rajta marad. Persze akkor nem volt még újonnan meszelve. Elég tartós felültetet ad? Hogy hogy néz ki, az mindegy, csak ne jöjjön le. (Aki kapásból tudja, hová tud eltűnni egy padlóösszefolyó, annak adok a véleményére.)

Előzmény: il1321 (1315)