GrG Creative Commons License 2011.09.13 0 0 2600

Szia

Na most egy másik vélemény. Amikor kijöttünk másfél éve egy szót sem tudtam franciául. És a lakásbérléstől a kábeltévén át az óvodai beíratásig mindent el tudtam intézni angolul (talán a NaviGo vásárlás volt a legnehezebb).

Ami a munkát illeti, az is kérdés, mit akarsz dolgzoni. Szerintem egy pizzafutárnak nem kell nyelvet tudnia, azt a 10 szót, amit meg muszáj, hamar megtanulja (meghoztam a pizzát, nincs visszajárom, jó étvágyat). Nem mondom, hogy álomállás, bár ha jól emlékszem a Hujber Ferenc is ezt csinálta Londonba, hogy nyelvet tanuljon.

De nyilván sok mindent lehet még találni, ahol nem kell a nyelvtudás.

A másik oldalról az legalább ilyen fontos, hogy hol foktok lakni. Kisvárosban kedvesebbek az emberek, viszont kevesebb esélyed van magyarokkal találkozni (kivétel Versailles - ahol elég sokan vannak). Párizs király hely, de az emberek nagyon gázosak. Ja a Metron nincs mozgólépcső ergo gyerekkel nagyon nehéz, meg iylesmi. Viszont sok a busz, ami jó, de sokat áll a dugóban napközben, ami meg kevésbé.

Ami még nehézséget okoz, hogy a franciák hozzáállása a gyerekneveléshez nagyon más mint a magyar (a ridegtartás a legjobb hasonlat) és biztos nem lesz egyszerű a francia anyós-após közelsége időnként.  

Előzmény: evm100508 (2597)