evm100508 Creative Commons License 2011.09.12 0 0 2597

Lili, én nem tartom azért ennyire 100%-ig kizártnak, hogy ne találnál melót úgy, hogy nem beszélsz franciául, azért a nagy nemzetközi multiknál nem a francia a közös nyelv... Mint ahogy ott sem, ahol a férjemmel dolgoztunk, ő még mindig ott dolgozik, csak most itt a francia központban. A másik szempont meg, hogy angollal a való életben itt SEMMMIRE sem mész. Mi június óta lakunk itt, és itt tényleg szinte senki nem beszél angolul, de még a fiatalok sem, és én ezt nem is nagyon értem, hogy miért... Úgyhogy én is mivel itthon vagyok a lányunkkal, el kell kezdjek nagyon sürgősen franciául tanulni, mert egyszerűen nem boldogulok sehol sem az angollal.

Most pl a lányom tiszta beteg lett, voltunk itt játszóházban, és az a baj, hogy még a dokival is gondba lennék, úgyhogy olyan kellene, aki esetleg beszél angolul.

Azt megértem, hogy azért mentek Franciaországba, mert a férjed 2. anyanyelve a francia, legalább neki könnyebb dolga van. Egyébként Ő francia is akkor?

TImi, nekem szerencsém volt, mert volt kollégánk meg a családja már 2,5 éve itt él, és ők úgymond bevezettek a magyar meg nemzetközi csapatba, és elmagyaráztak nagyon sok mindent, meg megmutattak, és a szomszéd lépcsőházban szintén egy magyar család lakik, úgyhogy így könnyebben vagyok. De tényleg nem könnyű itt társaságot találni, eléggé zárt.

Esetleg még tudom ajánlani az iwiw-nek a francia klubbját, ott láttam, hogy vannak mások is onnan.