Sziasztok, szeretnék csatlakozni, nagy Katedrális rajongó vagyok, már többször elolvastam, a folytatását is, és ha korhű, hanem, én nagyon szeretem. Most inkább a 2. részre emlékszem jobban, azt olvastam utóbb, de azért ahogy nézem a filmet úgy ugranak be a történések.A film hozza a könyv eseményeit,igaz nagyléptékben, nyilván nincs idő kidolgozni alaposabban a cselekményket. Én pld.hiányoltam a Fülöppel kapcsolatos további információkat, a gyerekkorukat, a Szent-Benedek kolostor felvirágoztatásának bemutatását, Aliena gyapjúkereskedővé válását,stb.Nekem a könyvben Fülöp a jóságos, Walemar a gonosz, rossz ember,a könyvben egymás ellenségei végig, nekem ez nem jött le annyira a filmből, aki nem olvasta a könyvet, szerintem nem is tudja úgy átélni ezt az egész történetet.Érdekes, hogy a könyv alapján Walemart és Fülöpöt , Ilonát kinézetre így képzeltem el, Tamást idősebbnek, Jancsit csúnyábbnak, Alfrédot tagbaszakadtabbbnak, együgyűbbnek,William anyját öregebbenek. Apropó a könyvből nekem nem jött le ez a fajta anya-fia kapcsolat.Viszont ahogy William retteg a pokoltól azt hozzák. Nekem a könyv nem ennyire a politikáról szólt, sokkal inkább az egyházról, alig várom, hogy jöjjön a köv.rész.
Ha már ilyen késői a kezdés, legalább tették volna péntekre:( a reklámok meg ....