BéPé Creative Commons License 2011.09.07 0 0 4969

Sziasztok!

Már régóta (ámde annál lassabban) épülő H0 asztalomnál eljutottam odáig, hogy lehetne ágyazatot készíteni, csak az anyagául szolgáló kővel nem jutok döntésre. Az asztalon nem új ágyazat lesz, hanem a rozsdás-koszos színt szeretném elérni, de egyelőre nem tudom milyen irányba mozduljak. Egy rövid szakaszt megcsináltam a múlt héten a legutóbb vásárolt bazaltkővel, aztán másnap döbbenten láttam az éjsötét ágyazatot. Próbáltam némi festéssel, rozsda-porokkal valószerűbbé tenni, hogy ne kelljen felvésni, de valahogy még most is sötétnek érzem. Az utólagos átfestés amúgy is szinte megoldhatatlan, mert a festék rákerül a talpfákra is, amit aztán megintcsak le kell festeni barnával.

Ezután ragasztottam egy mintát a nálam lévő összes kővel, hogy össze lehessen hasonlítani (a szokásos: szárazon terít, aztán ragasztóval beáztat módszer).

Az alábbi képen sorrendben a következők vannak:

Roco, Noch szürke, Auhagen sötétszürke, Conrad gránit, Conrad bazalt

A problémám a következő:

Roco: rettentően nagy, talán még a 0-s méretarányban is, és nem elég sarkos

Noch: a kövek alakja problémás, inkább lapos szilánkra hasonlítanak, mint kocka alakra

Auhagen: ez is nagyon nagy H0-hoz, és nem elég sarkos

Conrad gránit: mérete és formája jó, de nagyon világos (világosszürke-melírként árulják)

Conrad bazalt: minden nagyon jó, csak mivel bazalt, a ragasztás után iszonyú sötét

Bennem van a hiba vagy nem jó anyagokkal próbálkozom? Mi a jó megoldás?