ülünkahordótetején Creative Commons License 2011.09.04 0 0 4893

Kedves Tompoxx!

Minden tiszteletem az Öné, szerintem "A nap kapujában" egy nagyon nagy szám!!! Én biztos meg fogom szerezni a lemezt, ha kijön. Egy dolgot azért mégsem nagyon értek, persze én csak egy kistáska vagyok, nem látok bele ebbe az egész dologba ami itt kialakult. Szóval ha elvileg már nem tagja a Solarisnak (sajnálatos!), akkor hogy van, hogy a lemez úgy jönne ki, hogy Tompox (Solaris Bassist's Band)??? Feltételezem, hogy a lemezen túlnyomórészt saját szerzemények kerülnek, ha nem 100%-ban. Akkor miért fontos még ez a társítás??? Szerintem a Tompox önálló zenekarként is bőven megállja a helyét, ha olyan erős szerzemények kerülnek majd a lemezre, mint a fent említett, akkor igazi csemege lesz!!!

Nem értem, hogy miért nem lehet elszakadni ettől a Solaris társítástól? Aki figyelemmel kíséri a hazai prog. rockot, úgyis tudja, hogy ki kicsoda, szerintem ez az átfedés csak problémákat szül (mint a fórumon látható), miért nem lehet új lapot kezdeni, és ezt a társítást nem erőltetni??? Szerintem nagyon jót tenne a Tompoxnak. Így egyszerű kivűlállóként úgy tűnik, mintha a zenekar félne a saját lábára állni, pedig nem kéne!!! A Tompox önmagában egy bazi erős prog. rock banda, a Solaris-szal való huzavonában azonban csak egy dacos, rakoncátlan kishúg, aki felül szeretne kerekedni a zseniális nővérén!!! Miért olyan fontos ez??? Ki kell lépni végre az árnyékból, és a saját dicsfényt építgetni! Ezt azért mondom, mert szerintem erre simán sanszos a zenekar, beszélni fogunk a Tompoxról is jó pár év múlva úgy, mint a hazai prog. rock kiemelkedő gyöngyszeme, csak folytassátok azt, amit elkezdtetek, de egyre inkább a saját lábatokon!

Koncerten meg királyság, ha Solarist játszottok, minden zenekar szokott a nagy elődök előtt így tisztelegni... De hogy Solaris TB néven fussatok a koncerteken, az szerintem nagy baklövés... Ne az a banda legyetek, aki Solaris mellett saját számokat is játszik, hanem az, aki a saját számok mellett Solarist is játszik!!! Nem mindegy!!! Az identitásotok forog kockán, hát nem látjátok??? Nem kellene a Solarisból merítenetek az identitást, hanem mostmár saját magatokból... én úgy érzem, hogy annak ellenére, hogy így kiéleződött a helyzet köztetek a régi Solaris-osokkal + old school Solaris fanokkal, mégis nem tudtok elszakadni ettől a rossz kapcsolattól... pedig már nem nagyon működik... Külön utakon viszont hiszem, hogy a kapcsolatotok megjavulna!!! mert akkor már nem egy meghatározhatatlan átfedés lennétek, hanem egy méltó utód, aki önálló...

Nem akartam megsérteni a zenekart, sem a tagjait (különösen Pócs Tamást), mert tisztelem őket, csak úgy leírtam, hogy hogy látom egyszerű rajongóként... talán segít...