ülünkahordótetején Creative Commons License 2011.09.03 0 0 4872

Egy kissé indiszkrét kérdéssel állnék elő: Ki tudna hiteles infót adni arról, hogy anyagilag mibe kerülne:

1. Egy méltó Solaris koncert

2. Egy teljesen új Solaris anyag?

Csak azért érdekel, mert így talán egy egyszerű laikus rajongó is el tudná képzelni, hogy milyen áldozatokra van szükség nem főállású zsenijeink részéről.

Mostanában azon gondolkoztam, vajon inkább anyagi vagy más okai vannak-e annak, hogy a SOLARIS mély Csipkerózsika-álomban szunnyad...

Én azt gondolom, hogy a SOLARIS olyan egyéniségek együttesét jelenti, akik mindnyájan saját elképzelésekkel, koncepciókkal rendelkeznek zenei téren, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a Solaris után a zseniket külön projektekben hallva őrületes anyagok születtek... Kollár Attila roppant kifinomult, letisztult, klasszikus, középkorias, barokkos, újabban egyházias zenei világával, Erdész Róbert örökös, kreatív kísérletező zenei világával a világzenétől (MP) a progresszív beboruláson át (WTMB) egészen a inteligens humorig (CABARET, RITUAL OPERA), Czigi keleties, álomszerű, bensőséges gyöngyszemével, vagy a Gömör-Pócs fémjelezte Nostradamus szigorú, prog. metálba hajló, igazán odaszegezett anyagával... (A többieket azért nem említem, mert ők saját projektekkel nem csináltak olyan jellegű zenét, ami a Solaris világához hasonlítható). Nekem a SOLARIS azt is megtestesíti, hogy még ilyen kreatív individumok is képesek arra, hogy egyetértésben, tiszteletben együtt zenéljenek, noha a túl sok egyéniség általában nem fér meg egymás mellett... Mégis a SOLARIS a bizonyíték arra, hogy ez lehetséges!!! És csak a SOLARIS az az egész, amelyik felülmúlja a részek zsenijét!!!

Hát rajta, jőjjön el újra az a kiemelt pillanat, metszéspont a tér-idő + egyéniségek komplexumában, amikor a SOLARIS újra felébredhet!!! A SOLARIS-hoz mindenki kell!!!