örökkéúton Creative Commons License 2011.09.02 0 0 230

sziasztok!

még tavasszal írtam, hogy a két nagy fám közül az egyik  tele volt bimbókkal, de nem nyílt ki sok. vettem neki egy társat, hogy majd jól porozza be - ez utóbbi nyílt szépen.

hááát, fordítva sült el, az első fa porozta be a másodikat (ez onnan tűnik biztosnak, hogy ahol vettem, ott volt még a fajtájából, s azokon egy szem bogyó sincs, a múltkor láttam) az első meg csak kettő kis csökevényt bírt kinevelni.

ezen a másodikon viszont - kis mérete ellenére - van vagy 70 határozott méretű bogyó.vagy 90, nem számoltam, de sok. és szépek, és nagyok.

nyilván nagyon boldog vagyok :)

pedig tök kicsi a koronája ennek a gyönyörűségnek, a törzse meg olyan vékony, hogy több helyen fel kell kötnöm, nehogy egy kisebb szél eltörje. azt meg ne kérdezzétek, mit csináltam, hogy ilyen lett. tápoldatot még sosem kapott szerintem, az idei nagy szárazság ellenére öntözve is alig volt, max annyi, hogy időnként elmondtam neki, mennyire szeretem :)

van néhány kérdésem: honnan tudjam, hogy ez zöldet vagy épp feketét, lilát termő fa? meddig várjak a szürettel? és mit érdemes kezdeni a bogyókkal? ültessem el a magokat?

ha valakinek van ilyetén tapasztalata, kérem írjon! köszi előre is!