találgató alattvaló Creative Commons License 2011.08.30 0 0 42359

Nem azt írtam, hogy hihetetlen, hanem azt, hogy hiteltelen.

De ez mindegy is, mert valahol ugyanazt jelentené a kettő.

Azt sem írtam, hogy ilyen nem fordulhat elő, csak kb. olyan érzetem van, mint amikor használtautó hirdetéseket olvasgat az ember, és legalább minden második autó garázsban tartott, nemdohányzó, kevés kilométerrel, hölgytulajdonostól eladó.

Aztán amikor elmész és megnézed, kiderül, hogy a: rohad, b: érezni benne a bagószagot, c: a kilométeróra állása valószínűleg köszönő viszonyban sincs az autó által futott kilóméterekkel.

Másrészt általában aki az átlagnál magasabb árú kamerába ruház be, az valószínűleg többet is fogja használni.

Ha nem így tesz, akkor csak kidobott az ablakon egy csomó pénzt, feleslegesen.

Persze ez sem lehetetlen ahogy a Te példád is mutatja, de attól, hogy keveset használt a készülék, attól még technikailag, erkölcsileg elavult.

Ezen kívül az elektromos részek is öregedtek, a kapcsolóknál, érintkezőknél az évek során létrejöhetettek oxidációk, egyes alkatrészek, például elektrolit kondenzátorok használat nélkül, állásukban is száradnak, a mechanikában a gumi és műanyag alkatrészek szintén öregszenek.

Ezek bármelyike létrehozhat akár részleges, akár teljes működésképtelenséget az adott készüléken, amit súlyos ezrekbe, sőt tízezrekbe kerülhet megjavíttatni.

Na ezért nem ér annyit 4-5 évesen egy újkorában mégoly drága, és az akkori színvonalnak megfelelően akár kiváló képminőségű kamera, mint most egy valamivel egyszerűbb funkciókkal bíró, de ugyanakkor jobb képminőséget adó modern, és ráadásul garanciális készülék.

Előzmény: Fázisceruza (42358)