Ez ma így működik. Ha hamarabb ér oda várnia kell.
Elvileg igen. Gyakorlatilag úgy is értem már 6 perccel hamarabb a jégcsarnokhoz, hogy minden megállóban meg kellett volna várni a pontos indulási időt.
Pont ezért nevetséges a rendszer, nincs az a - bocsánat - hülye sofőr, aki üres megállókban fog várakozni percekig, mert menetrend szerint azt kéne. A buszon lévő utasok is ki lennének akadva. Így marad az a bevett szokás, hogy elhaladunk az üres megállók előtt, és úgy közlekedünk, mint eddig. Így viszont a járatot lekéső utas fog hőbörögni, hogy hamarabb ment el a busz.
ROSSZ ez a megoldás. Vagy ténylegesen csak a nagyobb megállóban kéne várakozás legyen (mert papíron minden megállóban kell váérakozni, gyakorlatilag - akikkel én utaztam - sehol nem várakoztak!).
Csak ismételni tudom önmagam: Menetidő 1-2-3 jó ötlet, maradhat, a "pontos megállóhelyi indulás" viszont átverés, mellegleg félretájékoztatja az utast. A járművezetőt meg lehetetlen helyzetbe kényszeríti.
Olvasni tud, papír van, nyomdafesték is. Ingyenes kiadványok is vannak.
Nem hiszem, hogy mindenki A4-esekkel fog rohangálni. Olvashattunk már nem egy sztorit a fórumon, amikro valakinek nem is adtak menetrend "füzetet".
Valamilyen formában megint utasfeladat hozzájutni.
Elég szomorú, mert eddig mindenki számára elérhető volt. Már csak azt várom, hogy a járművezetés mikor lesz az utas feladata :/
Ez mindig is lesz, nem kiküszöölhető. Nem ellentmondás. Ez tény.
De bizony ellentmondás. Pontosan ezért kell a "pontos" megállóhelyi indulásokat visszacserélni a végállomástól való indulásra, a menetidő 1-2-3 meghagyása mellett.
Ja, és aki nem tud két számot összeadni, nem bánom, ha nem fog utazni :)