mociga Creative Commons License 2011.08.22 0 0 35

Az volt akkor is. A releváns adatokra tekintettem. Az meg sajna a költségvetési hiány arányulása a GDP-hez, és az összadósságtömeg viszonyulása ugyenehhez.

Akkor is leszartam az adósságtömeget. Az egyik paraméter nem hogy a 3.8%->3%->2.5%-ot nem közelítette meg, az ún. tervezettet, hanem évről évre és mind a 8 évben alaposan meghaladták. Az 53%->82% GDP-arányos meg szintén elég közismert adat. És mivel irreleváns az itt szapult adat, ezért leszartam azt már akkor is. Az hogy a FIDESZ is megkétszerezte az összeget 1998-2002 közt, meg ugye az MSZP-SZDSZ is, amikor hatalmon voltak, meg szintén. Érvnek jó az egyszerű szavazóknak csak zéró (már szerintem messze mínuszos) a valódi lényegtartalma. Ez van. A GDP növekedés megtorpanásnak mellesleg ezért sem örülök. De ki? Senki. Ősszel bejelentik mit is tesznek. Mert tenni valamit az kényszer és szükséges lesz. Addig lehet találgatni, hogy mi is lesz az? Gyanítom, hogy a tőzsdei tranzakciók (is) lesznek adóztatva 0.X százalékkal esetleg. Ezt azért mondom, mert ma hallottam félfüllel a rádióban. Szóval jön a várva-várt megszorítás is. A brókereknek. (Hozzátenném. Ennek lesznek ellenható negatív következményei is.)  

Előzmény: KALEVALEEEZ (31)