HPéter1978 Creative Commons License 2011.08.21 0 0 9447

Sajnálatos módon elég sokat ír a villanysajtó a csapatról.

Azért sajnálatos, mert nem a versenyek kapcsán, hanem a csapaton belüli viszály okán.

A Velonation a L’Equipe nyomán a csapaton belüli hatalmi harcról ír.

http://www.velonation.com/News/ID/9482/Power-struggle-within-Astana-team-may-explain-Vinokourovs-pledged-return.aspx

Az írás veleje, hogy Kash érkezésével és Vino maradásával több versenyzője bvan a csapatnak, mint a szabályok engedik.

(Itt szerintem valami nem stimmel, mert bár az UCI weboldalán nem jelölik, de úgy vélem a kis Iglinskij és Jevgenyij Nepo is Neo-Pro státuszú, így lehetne 29 versenyzője a csapatnak.)

Az UCI állítólag csak azért regisztrálta be Kasht, mer úgy tudták Vino visszavonult, szóval itt még lehetnek zűrök.

A CN is a témával foglalkozik, de Mahmetov elvtárson és Vinon keresztül.

http://www.cyclingnews.com/news/vinokourov-has-his-future-in-his-hands

Mahmetov szerint ő csak egy közvetítő a szponzor és a csapat között, Martinelli dönt a szerződésekről ő csak ellenjegyzi és „szinte automatikusan” rábólint arra, amit Martino akar. De azt elismeri, hogy Kasecskin szerződtetésében benne volt.

Cikk veleje végül is hogy Mahmetov szerint ( és ezek szerint a szponzor szerint is) Vino dönt, mit akar. Ha versenyző akar maradni, akkor maradhat, ha menedzserkedni akar az is okés, és ha a kazah szövetségnél akar dolgozni az is lehet. Aidarnak mindegyik megoldás megfelel, de Vinonak kell döntenie.

Ha nem versenyez tovább, akkor viszont „ponterős” versenyzőket kell szerződtetni, hogy megmaradjon a ProTeam státusz.

Nekem ez az egész nem teljesen tiszta, biztos hogy csak részinformációkat mondanak ki.

Nem vonom kétségbe a szponzorok azon jogát, hogy ellenőrizzék mire költik a pénzüket, de egyre kevésbé tartom ezt a  karatés-boxoló-szumóbirkozó-doktort szerencsés választásnak…

Csak remélni tudom hogy ez a kágébés kinézetű maffiózó (vagy maffiózó kinézető kágébés?) nem teszi tönkre a csapatot...

Mellékesem határozottan cáfolta Rebellin érkezését, és ha jól értem Allan Davis távozása a GreeenEgde-be is bizonyos.