Meske84 Creative Commons License 2011.08.17 0 0 2466

Sziasztok!

Ma elég sokat olvasgattam a hozzászólásaitokat, mert érdekel, hogy milyen kinn az élet. Egy ismerősöm Bayonne-ban él, azt mondja, hogy kap egy csomó támogatást (lakás, bútorvásárlás, a gyereke oviba jár stb.) + takarítgat és milyen szuperül eléldegél. A barátom is belelkesedett (sajnos 8 hónapja nem talál itthon állást), hogy menjünk ki, próbáljuk meg. Úgy tudjuk, hogy arrafelé az élelmiszer és a ruházkodás sokkal olcsóbb (szinte fele) mint itthon. Lakhatnánk az ismerősnél, így nyugodtan keresgélhetnénk. Olvastam, hogy a nagyobb városokban és azok környékén milyen horror árak vannak az itthonihoz képest. Ha figyelembe vesszük a fizetéseket (ami átlagosan 1200?) sincs olcsóság. Kétszer annyi pénz, kétszer annyi költség, így ugyanott tart elvileg az ember mint itthon. Megnéztem, hogy milyen állásajánlatok vannak ebben a városban, sajnos csak a Friday's-be és a Pizza Hut-ba keresnek embert (legalábbis az egyik oldal szerint).

Mi franciául nem beszélünk. Én angolul és picit olaszul, a barátom angolul. Nekem idegenforgalmi végzettségem van és ebben a szakmában dolgozom.

Érdekel, hogy ti hogy látjátok a lehetőségeinket, illetve megkérdezni, hogy valóban ennyivel jobb kinn?

A válaszokat előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Meske84