Amocsok3 Creative Commons License 2011.08.17 0 0 187

Valóban. Erre nem válaszoltam. Elkezdtem, de visszatöröltem.

Nem keresem vissza, de erről már irtam a korábbi hozzászólásaimban.

1.

A kérdőív az ELTE Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézete által lett publikálva. (Nem tudom van-e ilyen cég egyáltalán, és ha van, valóban ők tetették-e ki a kérdőívet az index.hu-ra. Levelemre választ még nem küldtek, bizonyára nagyon elfoglaltak a kérdőív feldolgozásában.)

Az, hogy ez a kérdőív az ELTE neve alatt fut, szakmai, tudományos megalapozottsággal ruházza fel. Azt sugallja, hogy a természetgyógyászat (mindegyik) és különösen a homeopátia (mivel kiemelt részt is kapott) egyenrangú tudományok az ortodox orvostudománnyal.

2.

Nem kétséges, hogy a kérdőívben szereplő kérdésekre összességében milyen leegyszerűsített válasz fog születni. Az emberek nagy része hisz a természetgyógyászatban, a homeopátiát is szeretik, mert nem mérgez, és egyébként meg mindenki azt szed amit akar. A természetgyógyászat rangban és eredményekben semmivel nem múlja alul az ortodox orvoslást.

3.

Ha 2. igaz, akkor miért nem illeti meg ugyanakkora, esetleg több támogatás, mint a hagyományos orvoslást? És mi van a jogokkal? Miért nem ismerik el egyenjogú gyógymódoknak? (2/3 effektus. Érted?)

Nem folytatom. Ezeket már leírtam korábban. Azért is nem volt kedvem újra válaszolni.

Előzmény: wok (181)