vizy66 Creative Commons License 2011.08.16 0 0 5011

A Bykarkaról lefelé jövet van egy hosszú, jobbra ívelő kanyar a turistaúton. Előtte egy ereszkedő rész, ennek a tetejéről láttuk meg a macit, az úton ballagott felfelé. Szerintem mi láttuk meg elsőnek és nem ő minket, csendben visszahátráltunk, majd futás felfelé kb. 100 m-t. Itt egy sziklaterasz tövében álltunk meg, hogy valami búvóhelyet találjunk esetleg. Közben figyeltem az utat, de a medve nem jött fel az ereszkedőn. Kb. félórát vártunk, utána mertünk elindulni lefelé, mivel a Klastorisko felé nem akartunk visszafordulni. Lefelé menet figyeltem amennyire csak tudtam, néztem a nyomait, de fogalmam sincs, hová tűnhetett el. A nyomait kb. 20-30 m-en keresztül láttam, az elülső tappancsa jó férfitenyér méretü volt, kb 3 cm-es karmokkal. A nyoma a kemény út talaján jól kivehető volt. Megjegyzem hogy én magam is 100 kg felett vagyok, de a bakancsom nyomai nem voltak ennyire tisztán kivehetők, láthatók. Tehát végülis fogalmam sincs, hogy hol jöhetett fel az útra és onnan hová mehetett, de egy biztos, szerintem hála Istennek nem keltettük fel a figyelmét.

Ezután erősen figyelve, hangosan beszélgetve, a túrabotokkal csörömpölve mentünk le a Klauzy-ig. Nem tudom mi történt volna, ha a  kanyarban ballag velünk szemben.

Remélem senkit nem ilyesztettem meg.

Előzmény: cingi (5009)