birs Creative Commons License 2011.08.15 0 0 107

Itt egy másik gyümölcs:

Gera Zoli, aki utcagyerekből lett európai sztárfocista.

A lázadó tinédzsert édesapja vitte el a pécsi Hit Gyülekezetébe. A megtérést követően Gera nemcsak kicsapongó életmódjával szakított, hanem visszakanyarodott a futballhoz is.

Meghatározó szerepe volt Németh Sándor vezető lelkésznek és a Hit Gyülekezetének

http://www.hetek.hu/fokusz/201005/utcagyerekbol_europai_sztarfocista_portre_gera_zoltanrol

Gera rájött: csőd az egész élete!

Gera Zoltánt rögös út vezette a csúcsig, hiszen ma a világ legjobb magyar labdarúgójának nevezett játékos nem egyszerűen indult el az életben. A labdarúgó gyerekkora korántsem volt fényes, sőt!

Gera Zoltán nem egy rendőrségi ügyet tudhat magáénak, amire cseppet sem büszke. A focista elárulta: egy verekedéssel kezdődött minden és meg sem állt a felfüggesztett börtönbüntetésig. A sportoló kendőzetlenül vallott ifjúságának nehéz "kalandjairól" és tetteiről, hogyan jutott a mélyből a csúcsokig.

"Volt, hogy loptam cigit, alkoholt... Nem drogoztam, de szipuztam...

A dohányzás 10 éves koromban kezdődött és 12-13 évesen már ittam is. Persze erre nem volt pénzünk: elmentem egy játékterembe és flipperezéssel kerestem meg a betevőt. Volt, hogy édesanyámtól is loptam, de volt, hogy másoktól vettem el a pénzt" - mondta őszintén a TV2 Frizbi Hajdú Péterrel című műsorának felvételén Gera Zoltán, aki az iskolát is nehezen járta, inkább lógott: 17 éves volt, amikor a nyolcosztályost befejezte, de az érettségiig már nem jutott el.

"A szüleim elváltak, próbáltak rám hatni: édesapám és édesanyám is megvert. Amikor anyukámtól kaptam ki, volt, hogy majdnem neki támadtam: akkor a bátyám fogott le. Aztán egy nap a kaszinóból kirángatott az édesapám és elvitt a Hit Gyülekezete istentiszteletére. Két-három alkalommal elmentem vele, s ezután rájöttem, hogy nincs szükségem ezekre a dolgokra. Megtértem és Jézusnak adtam az életem. Rájöttem, hogy az egész életem csőd, sokat sírtam ebben az időszakban, utálat és gyűlölet volt bennem a régi életem miatt" - magyarázta Gera, aki azt is elárulta: első fizetését egy nagykereskedésben kapta, ahol pelenkákat csomagolt.

Aztán megfordult az élete, ma már a Fulham játékosaként ismerjük, s a világ legjobb magyar labdarúgójaként emlegetjük. Angliában megismerik, ha családjával sétál az utcán, megállítják autogrammért. Minden nap imádkozik, angliai otthonában sikerült egy kis imakamrát létrehoznia, ahogy ő fogalmazott: egy nyugis szobát, ahová elvonulhat.

"Minden nap olvasom a Bibliát, ez egyfajta erőgyűjtés a számomra" - tette hozzá a focista.

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=668252

Előzmény: prophet1 (103)