Törölt nick Creative Commons License 2011.08.14 0 0 89

Szerintem 14 évesen még azt se tudja az ember mit beszél a pap a felkészítésen. Legalábbis mikor én jártam felkészítésre. Híre hamva se volt a karizmáknak. Sőt a Sz. Lélek is csak a mesében létezett.

Így nem is csoda, hogy az embernek fogalma se volt arról, hogy a Léleknek működnie kéne. Lehet, hogy valamelyest működött, mert így visszanézve felfedeztem az életemben olyan dolgokat aminél tuti, hogy a Lélek szólt közbe, hogy EZT NE TEDD! De akkor ezt én mind magamnak tulajdonítottam.

Az irigység tényleg nem keresztényi hozzá állás. Ezt én is tudtam akkor is, de mégis bennem volt egy "kicsit".

Én olyan imacsoportba kerültem bele ahol működtek a karizmák. Szinte mindenki imádkozott nyelveken. Voltak akik magyarázták is. A prófétálás is működött. Szükség is volt rá, mert hozzánk sokan jártak/ járnak közbenjáró imáért.

Így már 1 éve azért ment az ima, hogy megkapjam a nyelvek imáját. De én is nagyon szerettem volna megkapni.

Erre a lányom, már az első alkalommal nemcsak, hogy megkapta, hanem értelmezte is és amint kiderült később még a prófétálás ajándékát is megkapta.

Persze aztán később én is megkaptam, de már ez egy külön történet.

Az Úr nem véletlen ezt adja először. Azért mert ezzel az adománnyal a mi Istenkapcsolatunkat építjük. Ami a legfontosabb az életünkben. A Lélek szól közvetlen a Lélekhez. Ebből nekünk van "hasznunk" és nem másoknak.Az Úr először minket akar felépíteni (gyógyítani, szabadítani) helyrehozni.  Hogyan szolgálhatunk mások felé ha a mi magunk is betegek vagyunk, és az Istenkapcsolatunk is rozoga. A Lélek pedig azt kér számunkra, ami nekünk jó.  Isten tudja mi nekünk a jó. Ne utasítsd vissza a nyelvi imát.

Előzmény: Sikambria (87)