zümyke Creative Commons License 2011.08.09 0 0 2450

Egyetértek!

Én még annyival egészíteném ki a Grg által leírtakat, hogy Én magam is, önállóan kezdtem tanulni a nyelvet a mínuszok mínuszáról :) És baromi lassan haladtam, és sokszor bizonytalan voltam abban, hogy jó e a kiejtés, helyes e nyelvtanilag az amit mondok. És néhány hónap után úgy döntöttem, hogy kell egy kis segítség, és most egy franciául tanító magyar ismerősöm ad nekem órákat skypon heti 3 alkalommal. Én is több mindenből tanultam, de úgy éreztem, hogy ebből így nem sok minden lesz. Káosz volt a köbön, és én is leblokkoltam.Na szóval fél éve vagyok kint, és kb 2 hónapja veszem igénybe az ismerősömet. És ebben a két hónapban ezerszer többet fejlődtem, mint korábban. Most már ott tartok, hogy egész jól elbeszélgetek bárkivel, pedig csak egy erős alapfokú nyelvtankönyvnek járunk a vége felé, sokat fordítok, beszélek az órákon. Most már  haladunk a középszintű tudás felé. Szeptembertől pedig regisztrálom magam és munkát keresek majd. Így már bátrabban keresgélek.

Ami fontos, nagyon sokat kell beszélni. Állandóan beszéltet a tanárom, sokszor úgy kifacsarta az agyam, hogy csak na. :) De most már minden nap látom az eredményét. Szóval önmagában a nyelvtankönyv nem elég, és szükség van valami segítségre, hogy meg legyél erősítve abban, hogy helyesen beszélsz. Tudom, nem vagyunk egyformák, de ez nekem pl. nagyon fontos volt.

Én amit javaslok nyelvtanból Allons-Y, Grammaire Progressive du Francais (kék színű, ez fent van neten is pdf fromátumban). Szerintem baromi jó. Először egy rövid összefoglalóban elmagyarázza a nyelvtani szabályokat és utána gyakorló feladatok vannak.

Nézz/hallgass francia nyelvű filmeket, zenét, rádiót és keress valakit, akivel gyakran tudsz beszélni franciául.  És meglátod pikk-pakk megtanulsz egy csomó mindent, és nem fogsz leblokkolni sem.

Kitartás !

Előzmény: Törölt nick (2447)