el Papi Creative Commons License 2011.08.08 0 0 5566

Par evvel ezelott pontosan ilyen dolgot csinaltam. Roviden osszefoglalva a tapasztalataim:

- A kliens meghivja a szervert, beregisztral es onnantol azon a csatornan keresztul kommunikalnak.

Ettol eltero megoldas eseten biztos lehetsz benne, hogy a skalazhatosag ugrik vmint a szerver registry-nek a karbantartasa nagyon macerassa valik.

- Amennyiban a szervernek nagy teljesitmennyell kell megbirkoznia (100+ request / masodperc), akkor csak is az io multiplexing johet szoba.

Ha nincs kedved a java.nio-val implementalni (ha vmi sajat dolgot csinalsz szerintem egyszer mindenkepp megeri, hogy tudd, hogyan mukodik), akkor egy jo alternativa lehet a netty. Vmint a java7-es nio2 minden bizonyara erdekes lehet, bar en meg nem hasznaltam.

- Ha szerver oldalrol kezdemenyezett adatkuldeseket szeretnel, akkor megint csak io multiplexing a non-blocking tulajdonsaga miatt.

Emellett van egy eleg kozismert megvalositasa ennek a http stateless protokollon keresztul: comet. Egyik legismertebb esete ennek az ajax.

Előzmény: bigzed (5554)