Sziasztok!!
Szerencsésen hazaérkeztünk korculai nyaralásunkról.
Gyorsan megnyugtatnám (ermisz) a kétkedőket a parkolással kapcsolatban.
A Konak apartmanban szálltunk meg és nem messze volt agy kis parkoló ott hagytuk éjszakára akocsit, a csomagtér tele és az utatés is. igaz csak utikönyvek, plédek ilyesmi, és ahely éjjel tök sötét, de SEMMI nem történt a kocsikkal. 6-körül visszaálltam az utcára, hogy kicsit közelebb legyen a pakolás miatt a szálláshoz!
Szóval semmi aggodalom, nem kell félni, senki nem nyúl a kocsikhoz!!
Mostar egyszerűen gyönyörű, és az egész ország. Én azt hiszem örökre a szerelmese lettem (még annak ellenére is, hogy sekrült egy jó gyomorrontást, enyhe ételmérgezést összeszednem utolsó nap Jablanicában egy húsos burektől:(((, de ezsem vette el a kedvem az országtól!!!!)!!!!
Lefelé menet: Drávaszabolcs-Donji Miholjac-Nasice-Bosans Gradiska-Derventa-Banja Luka-Jajce-Jablanica-Mostar (itt szállás) - Pocitelj-Metkovic-Neum-Ston-Orebic-Korcula útvonalon mentünk
Pociteljben kb 3 órát időztünk, a vár és a környék lenyűgöző!!
Visszafelé Blagaj, sajnos a Dervis ház környékét épp felújítják, a házat pedig épp egy forgató csopor bérelte ki, így nem mehettünk be, de a forrás gyönyörű, az ebéd amit ott ettünk fenséges!!!
Jablanicaban megnéztük a Partizán múzeumot, a Neretva felleti híd felrobbantásáról és a 91-97-es háború képeit, ami egyszerűen iszonyú, és szörnyű. De mégis túlélték és élnek, fejlődnek. Ez ami igazán, szívszorító, felállni egy ilyen sokk után!
Hirtelen ennyi, majd írok részletes beszámolót és képeket is. De még küzdök a rosszullléttel.
Még annyit:
a határokon sehol nem volt semmi probléma, egyedül lefelémenet a magyar határtőr hölgy kérte el a kocsi papírokat, külön figyelt a meghatalmazásra, mert az Öcsém autójával mentünk és a másik autó is kölcsön volt!!!!!
Visszafelé szintén a magyar oldal (balf.....szként nem figyeltem és beálltam a kamion terminálba, mikor csattant a kocsi alatt a rámpa, már tudtam rossz helyen járok:))) a határőr kidugta a fejét, hogy bizony rossz helyen járok, mondtam, már tudom:))
Visszatolattam, majd persze kicsit szívóztak velünk, papírok, csomagtartó kinyitás és ezt a bőröndöt szeretném látni felszólítás (pont a szenyesekkel telit:))))) után elengedtek, gondolták csempészünk valamit és idegességemben mentem rossz felé:)
Éjjel volt, hullafáradtan, szóval ennyit a határrról. A Horvát oldalon pecsételtek, de csak Drávaszabolcsnál oda és vissza is. a Bosnyák oldalakon csak intettek, hogy menjünk, nem is kértek útlevelet!!!!!
Összességében hihetetlen élményekkel gazdagodtunk és semmi negatív nem történt velünk.
Az utak minősége kifogástalan ( Magyarországra érkezve majdnem megálltam, mert úgy rázott az autó, és hirtelen nem tudtam miez, az út volt csak)
Bárki, akinek kétségei vannak, nyugodtan vágjon neki az útnak, csodálatos ország, csodálatos emberekkel és csodaszép-hihetetlen tájakkal!!!!!!!
Aki most indul nagyon jó utat, aki hazajött, jó kép nézegetést és jó álmodozást a következő nyaralásra!!!