mociga Creative Commons License 2011.08.06 0 0 82

"ugyanis a júniusi 87% mögött a manyuptól kapott kötvények bevonása áll"

Miért is?

Kaptak egy rakat "értéktelen" papírt. Az nem mozdul, míg nem lesz belőle konkrét forintosítás és pénzreváltás, amiből be lehet venni és ki lehet adni a froncsit. Ha mindez igaz volna amit állítasz, akkor júniusban  minusz 300-400%-on lettünk volna (~3000 milliárd, az csak 3000 milliárd ugye). Történt azonban pénzmozgás is. A visszakapott állampapírok egyből pénzügyileg beváltódtak. Azaz megjelent egy bevételi és egy kiadási pénzforgalom is. 1350 milliárd bevétel keletkezett ebből, amit ezek a hülyék, ahelyett hogy másra költötték volna az értéktelen saját adóspapírjaikat, csak saját maguk által forintosíthatóan leírták. (jófej lennék saját magamtól kamatostul megvenni a saját adósleveleimet, hogy abból költhető froncsi is lehessen) Tehát volt a bevételi oldalon egy 1350 milliárd, ami a kiadási oldalon kiment 1350 milliárd adósságtörtlesztésre. Mennyi ennek szerepe a júniusi egyenlegben szerinted? Érted Te ezt? Szerintem nem olyan nehéz. A politikai baromságok mantrázásából, meg kezd kicsit elegem lenni, de én kitartóan türelmes vagyok. :-))