menthetettlen Creative Commons License 2011.08.05 0 0 914

2 éve költöztünk Nagyrédére. Előtte már közel fél évig jártam a leendő házhoz, a külső felújítási munkák miatt. a szomszédommal jól elbeszélgettünk, míg örültem is neki, hogy ilyen rendes. 2009. julius 28. án költöztünk be, majd augusztus első hetébe 7 db sertés hozott, a már meglévő óljába, mely a lakásomtól 4,5 méterre van. Átmentem a szomszédhoz, hogy csináljon valamit, mert a bűz elviselhetetlen. azt mondta, hogy költözzek egy másik szobába, ő nem tud mit csinálni. Mondtam neki, hogy a jegyzőhöz fordulok, azóta nincs hang, csak kép. A jegyző egy hét múlva ki is jött, azóta sem történt semmi.

Tavaj ismét volt sertés a portáján, de már nem is csináltam semmit.

Az idén ismét hozott sertést,  írásban  kértem a Polgármestertől birokvédelmet. Nyolc napig nem történt semmi, majd telefonon felhívtam, hogy letelt az intézkedés megkezdésére kiszabott nyolcnapos határidő, erre azt válaszolta, hogy harminc napon belül intézkedik.

Másnap, előzetes értesítés nélkül megjelent a jegyző és még egy személy. Nézelődtek, s csak annyit mondta, hogy falun ez természetes.

Az írásbeli beadványomban jeleztem, hogy sem az állattartási szabályzatban foglaltaknak, sem a HÉSZ-nek szabályaival ellentétes a jelenlegi helyzet.

Most a padlástérbe nyitott egy bukó ablakot. Biztos kíváncsi rám?

Kérem adjanak tanácsot, hogy mit tegyek?

Meghirdettük az ingatlant, de a vevő amint megérezte a büdöset, elment, azzal, hogy Ő nem akarja szagolni a disztótrágya szagát.

Előzmény: _lala_ (909)