hofot Creative Commons License 2011.08.05 0 0 24490

Írtam az előbb 1 litániát..és elszállt..nem fogadta be a rendszer..

Sziasztok!

Azok kérését kérem akik jártasak a jogban vagy miben...

Talán Snuki vagy Csissz tud valami érdemleges tanácsot adni....

Kezdem a közepén:elvették a rokkantnyugdíjamat.Ha összeszámolom az egészsgkárosodás mértékét (régi szerint) 53 % jön ki,tehát annyi mint eddig is volt,tehát 3-as kategórában maradtam.Az új számítás szerint 44%-os vagyok.Csak hogy van 1 csavar a dologban.Aki rehabilitálható az már ki is esik a rendszerből.Kíváncsi vagyok 1 crohnost hogyan akarnak rehabozni,amikor nagyon különbözően reagálnak a betegek a bélbajokra...De náluk nem lehet tudni..Pedig ott van a többi betegségem is,mint csontritkulás,vér defektus,protézis...etc

Tíz éve 1 mankóval közlekedek és járultam a mindenkori orvosszakértők elé.Most két 2 mankóval jelentem meg a bizottságnál.Ugyanis a bal lábam felmondta a szolgálatot és szó szerint mozgásban  igen csak akadályoztatva voltam/vagyok,nagy fájdalmakkal.Tehát nem csökkent,nem javult az állapotom,hanem romlott.Akkor még nem volt meg minden orvosi vizsgálat,de az orvos nem zárta ki a combfejelhalást sem...Szóval nem értem..Illetve annyiban,hogy mondjuk plüssmacik készítését megtudja csinálni ,ergo munkaképes....

Közben tovább folyt a vizsgálat és kiderült az MRI-ből a fájdalmak okai,szerencsrére  az elhalás nem indult meg,de valamilyen trauma érte és ödéma keletkezett belül+izületifolyadék,ami nyomja(ta) az csontideghártyát +nagy fokú porckopás.Vagyis csak idő kérdése az újabb protézis.Most gyógyszeres és egyéb kezelés alatt állok.

A határozatban igy szerepel:rehabilitálható,de komplex rehabilitálás nem szükséges.

Az orvosom az mr után egyebek mellett elküldött komplex rehabra mindkét lábamat kezelni Harkányba...__akkor még nem tudtam a határozatról.....

Őszintén szólva nem tudom milyen eséllyel tudom negfellebezni,hiszen olyanokról hallani akik sokkal rosszabbnak tünnek és mégis visszamínősítettek vagy elvették a nyugdíjat..

Szép napot!

hofot