Hát mondjuk egy valamire való tej itthon is 1 euro körül van, persze lehet 100Ft alatt is venni akár, csak az olyan is.
A kenyér szintén itthon is 1 euro körül van, sőt valahol 300-320Ft is van még cba-akban is, de persze szintén hozzá lehet jutni 100 Ft körüli árban is.
Én itthon naponta alap dolgokra simán ott ahogy boltba kb. 2eFt-ot, nagybevásárláskor meg ami pl. azt jelenti, hogy két hétre előre vásárlunk be, akkor simán ott hagyok tescoba, vagy hasonló helyeken 20-30eFt-ot és azokba "luxus" élelmiszerek még nincsenek is. ha már azt is akarok beiktatni akkor simán 40-50eFtra is rúghat, amit ott hagyunk!
Végül is az életszínvonal szerintem akkor is mérdföldkövekkel jobb, mint itthon, még ha dupla annyiba is kerülnek az élelmiszerek, mert ugye ha csak azt veszem, hogy a pékek átlag keresete ott kb. napi 7 órában 1400 euro körüli, addig itthon napi 12-14 órában kb. 150eFt és persze nem éppen törvényes eljárással, míg kint ilyesmi szóba sem jöhet - állítólag -, szóval azért a fizetések mértkét is nézni kell szerintem a drágasághoz való viszonyításhoz...nem?