evm100508 Creative Commons License 2011.07.31 0 0 2399

Mi kiküldetésen vagyunk férjem "jóvoltából", úgyhogy nem önszántunkból jöttünk ki. Egyébként nekem sokkal drágább, csak 1-2 dolog. Itthon a dinnye pl. 60-90 ft/kg, itt nem sikerült még nagyon 1,9-2 euro alatt venni kilóját. Barack, nektarin szintén ugyan ez a kategoria. Mivel kisbabánk van, így a pelenka eléggé kardinális dolog. Ami otthon 45-50fr/db-ra jön ki, az itt inkább 80ft/db körül mozog. És ez csak 1-2 dolog, ami így hirtelen megragadott, ahogy nagyon utánaszámoltam. De lazán 2-vel fel lehet szorozni az árakat.

Mi Versaillesban lakunk, én rá tudok cáfolni, hogy eddig semmi problémám nem volt a franciákkal, nagyon kedvesek voltak, és nagyon segítőkészek, pedig éppen az ellenkezőjére voltam már felkészülve, és aki legalább egy picit is beszél angolul, az igenis tökre próbálkozott, hogy angolul megértsük egymást. Úgyhogy lehet, hogy egyetlen kivétel vagyok, de eddig 2 hónap alatt nagyon pozitívan csalódtam.

Akkor még egy kis példa, bár most nem vagyunk kint. Tej olyan 1-2 euro körül van (legolcsóbb Auchanban). Bagett 1 euro körül. Bár attól függ, hogy mekkorát veszel.

Rezsi meg a lakásbérlés nem releváns, nekünk keretünk volt, így mi egy 120m2-es lakást bérelünk, vagyis a cég.

Előzmény: gabordelonnn (2389)