micekzon Creative Commons License 2011.07.31 0 0 3546

Az utóbi időben meglehetősen sok filmet nézek, nem mondom, hogy művészfilmek, mert nem azok. (Sok művészfilm köldöknézegetéses szar). Mondjuk, hogy igényes félkommersz filmek. Itt gondolok pl Kusturicára, Scorsesere vagy Coppola stb. Hihetetlenül jó rendezők és színészek vannak benne, megéri őket megnézni. A film eredendően nagyon jó művészeti ág, mert ez tudja a leghűebben, de leggroteszkebben is visszaadni a valóságot. Nem értem miért ódzskodsz tőlük. Persze, sok embernek a film az avatárig terjed, de hát ez mindenhol így van.

A Lynch filmet én sem szeretem (mondjuk a syfy féle is gagyi), de ha mint filmet kezeljük, nem könyvet, akkor lynch nem végzett rossz munkát. A problémát ott látom, hogy a dűnét felesleges megpróbálni vászonra vinni.

Mindegy, én élvezem a BH féle könyveket a maguk módján. Ez kicsit nekem olyan így, mint a SW (nagy SW rajongó vagyok). Van egy Lucas féle alap hat mű a maga világában, meg van az EU, ami sok dologban retcon, de azt is ismerem és szeretem. A két világot külön kezelem.

Előzmény: cloaked (3545)