vasutTOM Creative Commons License 2011.07.27 0 0 2786

Szia!

Az én módszerem: A kész kasznit ultrás vízben mosom le, egy szivacsos enyhe dörzsöléssel. Sima vízzel mosom le. Száradás után autósboltban, vagy festékboltban kapható un. lökhárító fetékkel fújom le. Szürke színűt szoktam venni. Jól takar és homogén felületet ad. Rendkívűl jól tapad. Hiszen éppen ez a dolga, hogy a műanyag lökhárítón elősegítse a fedőréteg tapadását.

A színt jól felhígított festékkel fújom, több vékony rétegben. festédhez Elita ( http://www.elita.de/ ), nitrózománc festéket használok. Az előbbi vált be jobban. Vékony rétegben is jól takar. Mivel ez eredetileg tampon festék, így rendkívűl finom pigmentje van. Gyorsan szárad. Mire a kaszni egyik oldalával végzek, a másik oldal már újra fújható. Ja, és nem utolsó sorban RAL kód alapján lehet válogatni belőle. Hátránya, hogy Magyarországon nem forgalmazza még senki. Én is Németországban szerzem be magamnak.

Maszkoláshoz TESA szallagot használok. De ebből is kizárólag az eredeti TESA jöhet szóba.

A szallagot egy zsírtalanított csampére ragasztom rá. Majd onnan felhúzva újságpapírból kivágott, megfelelő száélességű csíkra ragasztom rá úgy, hogy kb 3-4 mm szallag lógjon le a papírról. Ezt ragasztom fel a kasznira. Így csak egy vékony csíkban érintkezik a fetéssel. A papír pedig jól maszkol.

Remélem érthető voltam. :-) 

Előzmény: alkotasu (2779)