Na vettem egy nagy levegőt:
Elismerem hogy itt mindenki gyönyörűen bánik a kutyájával és a legjobbat adjátok nekik. Mi is megpróbáljuk, mi másképp csináljuk de nem szenvednek. Lédának több kölyke nem lesz mert ivartalaníttatom, a kicsik esetében nem tudom hogy lesz mert a legjobb lenne őket is, de már az oltásuk is rengeteg pénz lesz és a semmiből nem lehet gazdálkodni. Mindenesetre ennek még utána kell járnom de a felvetés jogos, próbálom megoldani.
Szándékosan vigyáztunk arra hogy a kritikus időszakban a kutyák ne érintkezhessenek de Maja születésnapján muszáj volt Öcsit bezárni, aminek ez lett az eredménye. Visszacsinálni nem tudom de azt kivédhetem hogy több ilyen ne fordulhasson elő. Ki is védem, megteszem amit kell.
Léda helye amúgy is naponta van takarítva, nincs se légy se más élősködő, épp most voltam kint. Azt nem írtam de már a macskákat sem kergeti. :-) Kaját eleget kap, legalábbis eddig úgy volt, ma megyek húst venni neki hogy az is legyen (szokott kapni). Vizét folyamatosan cserélem egyébként is. Sajnos rosszul indult a tartása de mára már elég szépen kialakult minden, főleg mióta kint lehet. Kezelhető és engedelmes.
Kicsikhez nem mindig enged oda, főleg mert eteti őket, olyankor nem nyúlkálok de naponta sokszor rájuk nézünk. Úgy befészkelte magát a ház alá (gödröt ásott) hogy nem férünk oda ha bent van, ha meg kijön egy körre, akkor is hasalva érjük csak el a kicsiket. Jó meleg a testük (nem lázasan meleg) és külsőre egészségesnek tűnnek. Doki jön megnézni őket és a mamit, plusz a nagyok oltást is kapnak, a kicsikét meg lebeszéljük.
Nem akartam senkit megbántani, én is hülyén fejeztem ki magam a nagy izgalomban meg Majától nem tudok ideülni rendesen írni, csak ha alszik (mint most). Nem hagyom sorsára a kutyát, nála az ellés baromi gyors, délelőtt még minden rendben volt, úgy viselkedett mint máskor, mikor hazaértünk (mert vannak dolgok amiket el kell intézni ha vemhes a kutya ha nem) akkorra megvoltak. Léda és a kicsik is tiszták voltak, ezt már akkor megnéztük. Székletét ellenőrizte férjem, vagyis ő nézte meg. Helyét még akkor kitakarítottuk, meg az amúgy is minden nap meg van csinálva. Se légy se más élősködő nincs, ezt is megnéztük.
Kivenni nem tudtuk a kicsiket aznap, de odamentünk a "gödörhöz" és férjem a kezével megnézegette őket és Lédát is. Mivel már szürkület volt ezért nem láttuk pontosan mennyien vannak. Kézzel sem lehetett megszámolni emrt egykupacban fekszenek.
Most mennem kell. Köszi a sok aggódást, vigyázunk rájuk és a mamira is.
Szép napot és jó fundizást.