pfau Creative Commons License 2011.07.24 0 0 19448

Attól függ, milyen külföld...

Szomszédék Libanonba mentek, és most Kínába terveznek továbbállni... Erre nem lehet felkészülni, és mindenfele más a megszokott, más a kiejthetetlen.

Én sajnálom azokat az ismerőseimet, akik ilyen módon azzal szenvednek, hogy találjanak már egy jó nevet, ami tetszik is, és viszonylag egyszerű is, mert eléggé leszűkül a kör. Vannak baráti körünkben ilyen családok, és általában Anna, Laura, Emma nevet kapják a gyerekeik. Fiúknál standard a Daniel, Peter. Szépek. De kár lenne, ha mindenkit így hívnának. Persze ez legyen a legnagyobb bajuk.

Mondjuk nekem kicsit vicces volt, amikor egy kolléganőm azzal szólta le a Gergős névválasztásomat, hogy na ezzel mit csinál külföldön a gyerek, mert bezzeg ők direkt Károlyt (!) választottak, mert az mindenhol van... :D Hát ha úgy adódik, akkor egy Greggel simán boldogulhat a gyerekem, több köze van a Gregnek a Gergőhöz, mint a Károlynak a Charles-hoz.

Nár mondjuk erről is lehetne vitát indítani, hogy az ember a nevével kapcsolatban mihez kötődik inkább? A hangalakhoz, vagy a neve által hordozott jelentéstartalomhoz? Én az előbbire tippelek...

Előzmény: nettomazsola (19447)