Akkor most jön az, hogy: elnézést kérek.
Ami a PD elemek cseréjét illeti, mindenki mást állít. A fórumokon levő információra nem támaszkodhatsz bitosan, mint ahogy írtad, nem tudhatod, hogy ki áll a nickname mögött. Lehet egy VW szakember, vagy csak valaki, aki hallott bizonyos információkat egy ismerős ismerősétől. Én a PD elemek cseréjéről 2 VW partner szervízt kérdeztem meg, mielőtt belemenntem volna a cserébe. Mindkettő azt állította, ha egy el kezd romlani, akkor rövid távon számítani lehet, hogy a többi is gajra megy (persze mindig vannak kivételek, s csak reménykedni lehet, hogy ebbe a halmazba esel). Mivel drágák ezek a szarok, ezért egyesével cserélik. De a tapasztalat az, hogy a legjobb ha mindet cserélik. Hangsúlyozom, nem én állítom, és én ezt tartom hivatalos információnak. A gyári garanciában is gondolom arra játszanak, hogy minnél olcsóbban jöjjenek ki. így is elég bukta ez a VW-nek, de nem, hogy komplett cserélje az összeset.
Visszatérve a Mapfrera. Ami a jogi utat illeti. Már megkaptam a kárszakértői vélemnyt, s igen, a végzésben az állt, hogy támogatják mind a négy elem cseréjét. Szóval a jogi utat már kijártam, jó lenne, ha a gazdasági pályán is látnák valami növekvő tendenciát.
Újra csak magyarázkodjak, hogy miért cseréltem ki mind a négyet. Nem volt kellemes 34 fokban feltartani a belgrádi forgalmat egy hat hónapos kisbabával. Én is először csak egyet cseréltem. De mikor elszállt a második is, szakadt minden kötél. Valószínűbbnek tartom, hogy egy új PD elem tovább tart, mint egy megjáratott régi.
Az, hogy csak négy hozzászólásom van, nem jelent semmit. Előbb fordulok szakemberhez ha gond van, mint a fórumhoz. Van egy nagyon kedves ismerősöm, aki VW szervízt tart (30 éve szerel diesel motorokat - a legegyszerűbbtől a PD és CR motorokig mindent). Sajnos, nem tudtam összehozni, hogy ő cserélje le az elemeket, mivel elég messze történt az eset. Szóval, ha gondom van ilyen téren van hova fordulni. A fórumon csak az itteni kedves felhasználók tapasztalataira voltam kiváncsi, de eddig még nem sok értékelhető választ kaptam a témámban. Meg kell hagyni, az utolsó bejegyzésed az már segített, ha nem is a kérdezett témában, de van benne valami. Ezért a kimerítő válaszodért kérek az én korábbi kirohanásomért elnézést.
Az említett koncepcionélis hibát pedig én is a saját bőrömön éreztem.
Az utolsó fejezetedhez csak annyit, hogy pontosan így van. Ha használtautót vásárol az ember, akkor egyfajta kockázatot vállal. Valamennyire megpróbáljuk az ilyet kivédeni (szakember ellenőrzi előtte az autót, esetleg garanciát kell kötni), de ezek után is lehet bukta a dologban.
További szép napot!