Altamir Creative Commons License 2011.07.14 0 0 842

Az első fügém biztosan álérett lehetett, mert azóta már sok idő eltelt. és a másik három kemény még, bár az egyik kicsit világosabb. Remélem, hogy ez a hőség átbillenti majd valamelyiket a holtponton, és érésre adja a fejét. A másodtermések nálam is nagyon szépek, és azért is vagyok velük bizakodó, mert tavaly késő ősszel volt pár félérett, amiből ettem is. Most megnéztem a tavalyi hozzászólásomat, (2010.07.14.), és akkor kb 80 cm-es kis hajtásom volt, amin épp látszani kezdtek a fügekezdemények. A mostani állapot sokkal jobb, hiszen van vagy 3 db 180-as ág, és elég jól bebokrosodott, és viszonylag fejlett másodtermésekkel borított. Néhányuk nagyobb, mint a kisebb elsődleges termések. Azon az ágon a legszebbek, amely nem fagyiott el. Összességében, csak volt értelme a takarásnak, mert sokkal jobb a mostani állapot, mint a tavalyelőtti, bár, akkor jóval hidegebb volt. Szerintem nem voltak a vesszők kellőképpen beérve, ezért már mínusz 10-12 fokon elfagyhattak, vagy téves volt a meteorológia előrejelzése, amely szerint tavaly a leghidegebb -14 C fok volt a térségben.

Előzmény: éjjelke (841)