Barisnya
2011.07.12
|
|
0 0
160
|
Nem érzem úgy, hogy a bankok korrektek. Vagy nem mindenáron. Tegnap írtam, már nem tudom, melyik topikban, hogy másfél óráig győzködött a Citibank egy üzletkötője, míg rászántam magam egy hitelkártyára. Merhogy rohadtul meg voltunk anyagilag szorulva (2 db szülő temetése fél éven belül) és akkor aláírtam; mert hangsúlyozta, a havi elvásárolható összeg felét az 1. alkalommal történő vásárlás után kp-ban felvehetem.. 1 évig tartott, mire egyenesbe jöttünk, és akkor visszafizettem minden hátrálékom, és megszakítottam a bankkal a viszonyt. De azért az, hogy egyszerre több hitelt is felvenni, minimálbérre, az nagy naívságra vall. Ahogy a saját rokonságomban is előfordult ilyen. 5 évig fizették a kocsi részletét, de egyszer 3 hónapig elmaradtak, és volt kocsi, nincs kocsi. Ja, közben a ház bővítésére is felvettek hitelt. Fiatal házaspár, 3 gyerekkel. Most meg már a kajára a pénzt is a Providenttől vesznek, mert hol van munka, hol nincs. A legbiztosabb jövedelmük a 82 éves dédi 75 ezres nyugdíja. Na ez az, amire mondtam, nem kéne mindent egyszerre, mert most vagyunk fiatalok, most tudjuk élvezni.. |
Előzmény: Rekesz Elek (137)
|
|