Rekesz Elek Creative Commons License 2011.07.12 0 0 137

OFF:

Két nézet van itten a PoliDilin (a valóságban, IRL azért értelmesebb, árnyaltabb párbeszédek folynak ezzel kapcsolatban) :

"dögöljenek meg a bankok" VS.  "dögöljenek meg a hitelfelvevők"

Nem lehet, hogy ennél azért összetettebb a kérdés?

Nincs semmilyen hitelem, mert volt egy megérzésem. A műválság kirobbanása előtt agyaltam egy lakáscserén, számoltam, osztottam-szoroztam, bankok ajánlatait vizslattam és hajszál híján fel is vettem pár millát - végül még sem tettem. Azonban nekem ez nem volt létfontosságú, így kihagyhattam, de ezt nem lehet mindenkiről elmondani. Volt, akinek jármű, vagy valamilyen berendezés kellett a vállalkozásához, volt aki úgy érezte, inkább törlesztőrészletet fizet, mintsem bérleti díjat, stb...

A felelőtlen hitelfelvevők engem is bosszantanak, plazmaTV-re, mobilra, vadiújhúdenagyonfaszaautóra értelmes ember nem vesz fel hitelt, de őket összemosni pl. az önálló életüket elkezdeni szándékozó fiatal párral, na az is butaság.

Említhetném a polelit felelősségét, a devizahitelezést ők engedték szabadjára, ebbe most nem mennék bele jobban.

Vizsgálhatnánk továbbá a bankok felelősségét is, nemdebár? Vagy úgy érzed, ők korrektül jártak/járnak el minden esetben?

Előzmény: Barisnya (128)