djuice
2011.07.10
|
|
0 0
13545
|
A Hammondok hanggenerátorkapcsolásait ugyanúgy hozza magával a mintavétel, ha megejtik a regiszterek felvételénél. Az nem elfelejtendő, ha egy PCM szintibe egy jobbkéz presetet 9 regiszterből raknának össze (pl egy full bars preset) és hozzá egy balkéz preset netán egy lábbaszus, nincs az a gyártó aki ezt polifóniában lekezelné ilyen sampleres módon! Ráadásul ezen hangszereknél még programváltáskor lenémul az előző hangszín, de nyílván más gyártók modelljei (Roland, Emu) már 94-ben tudtak polifónikus presetváltást is.
Amiért a videót linkeltem, a képen lévő Korg Triton ezerszámra eladott, sikert sikerre vivő cucc volt, de sokaknak lehet is akik evvel muzsikálnak, de amit ma bagóért lehet amúgy is venni. (pl a csúcsmodel Triton Extreme 160-ért ment el nemrég a neten valakinek örömére!)
De vegyük csak Tube Emuját vagy bármely ma olcsón megkapható sampleres hangszert. Ilyen hangokkal szerintem bárkit lemos a legújabb méregdrága csúcs kütyükkel is az ember, mert ez Hammondul szól! Persze nem tagadom, a falaci nagyban segít az ügyön, mindenesetre nem rosz szerintem egy horvát gyerektől. :) |
Előzmény: szimizso1 (13539)
|
|