Ne fizessük már a rusnya banyájának a repülőjegyet meg szállodai szobát, hogy aztán a messzi Brüsszelben fajtársi szeánsz keretében fröcsögjenek arról, h Magyarországon a végidők vették a kezdetüket: jajj a sajtó, a jajj az alkotmány és még ez a mellény is, jaj-jaj! Ennek nem a demokráciához van köze, hanem a hülyeséghez.)
Nagyon szép mondat, csak úgy hemzseg benne a logika, a demokráciaismeret és sok más dícsérendő elem.
Ami belőle leszűrhető, hogy viszont akkor fizessünk sok-sok repülőjegyet és szállodai szobát fiatalabb hölgyeknek, akik elmondják Brüsszelben, hogy Magyarországon minden a legteljesebb rendben van, az Alkotmány egy jogi műremek, a gazdasági szabadságharc sikerrel ostromolja a multinacionális világrendszer bevehetetlennek hitt bástyáit, a Velencei Bizottság szklerotikus aggastyánok gyülekezete, és különben is mindenki fogja be a pofáját, máskülönben kap egy sallert, vagy kokit vagy tarkónverést.
Tehát erre költsük a pénzt szerinted. Értem.
Ezzel szemben, kis barátom, a baj csak az, hogy amiből ezt finanszíroznák, abba én vélhetően több adót teszek bele, mint te. Ezt így látatlanban lefogadom. Én viszont nem akarom, hogy az ilyesfajta felhasználás folytatódjék, és ezért egyetlen nyögés se érdekel az általad összehordottakból.
Akkor most mi a helyzet ezzel a "ne fizessük"-dologgal?