Nero the real Creative Commons License 2011.07.06 0 0 21

Koszi mindenkinek!

Villany-asz, a jelen esetben egy szaz eves bp-i berhaz kis lakasanak felujitasarol van szo amit generalkivitelezovel vegeztettem, mivel en kulfoldon elek. Az egesz lakas fel lett ujitva, a villanyora csere csak egy kis feladat volt, mivel a regi (eredeti) villanyora nem birta volna a strapat. A lakasban meg regi (rez?) vezetekek voltak, ami mar az eletveszelyes (tuzveszelyes) kategoriaba tartozott.

Az eredeti ora nem tudom hova lett. Amikor csinaltak, a generalkivitelezo kert meghatalmazast, hogy eljarjon a nevembem az ELMU-nel az oracserenel. Majd kifizettetett velem 75ezer forintot az oracsere cimen es az szamlan ez szerepelt: mert es meretlen fovezetek csereje es merese (60+AFA).

A felujitas februarban befejezodott. A lakas uresen all. Az ELMU aprilisban kikapcsolta es elvagta (???) a fovezeteket, valoszinu egy felreertes miatt es most hogy visszakapcsoljak, egy ELMU altal bejegyzett szerelonek ujra at kell mernie a rendszeert es meresi es kivitelezesi jegyzokonyvet kell csinalnia, azt benyujtani az ELMU-nek, stb, stb es akkor kapcsoljak csak vissza az aramot.

Az ELMU-nel nincs nyoma, hogy barki is megkerte volna a cseret, vagy nem talaljak a rendszerukben. Az hogy az ELMU bena, el tudom kepzelni, mert csinaltak mas hulyeseget is amikor nem valaszoltak ajanlott hivatalos levelre amiben kozoltem veluk, hogy en vagyok a lakas tulajdonosa es irjak at a nevemre (edesapam neven volt).

Azt nem tudom, hogy a generalkivitelezom szemelyesen atvagott, vagy ot vagta at a kivitelezoje, a lenyeg az hogy ismeros volt es nem volt a topon, sok mas dolgot is elszurt. Azok miatt ossze is vesztem vele a vegen, ugyhogy mar nem kommunikalunk. Igy sajnos nem adott valaszt a kerdeseimre a villanyoraval kapcsolatban sem.

Amugy az arammal a dolog sinen van, csutortokon megy ki a szerelo.

Előzmény: Villany-ász (19)