Ezzel teljesen egyetértek, nálunk is a külföldiek tökre sajnálják, hogy tovább kell utazniuk, mert Mo-on nagyon segítőkészek az emberek, a gyerekek nagyon könnyen befogadják őket, mondjuk azért az más, mert kivétel nélkül az Amerika vagy a Francia iskolába mentek a külföldiek gyerekei nálunk.
Egyébként pont tegnap néztem a TGV vonat jegyfoglalását, az is tök csalóka, mert olyan, mintha lenne angolul, de utána hogyha folytatni akarod, akkor továbbléptet egy következtő oldalra, ami ugyan az, mint az angol volt, csak franciául, és onnantól csak franciául lehet továbbcsinálni. Szóval semmi nincs angolul.
Egyébként én nagyon meglepődtem, mert eddig tök segítőkész volt velem mindenki, mindenki próbált angolul beszélni, tökre örltek, hogy akár csak kicsit is beszélnek, de segíteni akartak. Aki meg nem beszélt angolul, az meg többnyire azt alkalmazta, hogy szerintem a lassú francia az egyenértékű az angollal. :-)))
Úgyhogy eddig én eléggé pozitívan csalódtam, de tudom, hogy jön majd még a feketeleves.