Villany-ász Creative Commons License 2011.07.04 0 0 11

Szebb napot.....

Szerintem az alábbi dologra sem megoldás nincsen,sem ésszerű magyarázat!

Örököltem egy közös udvaros társasházi lakást egy kb 15-éves tetőtéri vitával....A vita lényege a következő!

(A társasházat alapterületileg úgy kell elképzelni,mint ha egy téglalapot az egyik rövid oldala nélkül,úgynevezett U alakú!Ebből L alakban vannak lakások!Ez fontos!)

Annó még az ősök eladták a Lakótér feletti tetőtéri területet egy módosabb úriembernek bizonyos szolgáltatásokért cserébe!Ezzel idáig semmi gond!

A probléma abból adódik,hogy ez az úriember akkoriban eléggé bejáratos volt a helyi földhivatalban,és nem csak a lakótér feletti(L) alak került a tulajdonába véletlen,hanam a maradék is(a teljes U-alak)..... ami alatt nem lakótér van,hanem tárolók ,közös osztatlan tulajdon,stb.....

A további vicces dolog az,hogy erre az egészre szeretett volna építeni egy szintet,plussz tetőtér!Ezzel totál elrontva a társasház igyis igen szegényes fénnyel való besütöttségét,ja meg az a hat plussz lakás amit tervezett oda egy kicsit soknak találok.....

Látva pár éve,hogy sem eladni nem bírja,sem be építeni nem tudja talált egy strómant akinek eladta(Papíron)egy részét,ezt úgy kivitelezve,hogy egy közös osztatlan tulajdoonban lévő földszinti helyiséget(Kb 12négyzetméter),amiből nyílik külön ajtóval elválasztott padlásfeljáró,eladta az egész helyiséget mint padlásfeljáró!

Egyeztető megbeszélésen a terveket egyeztető új tulaj nézett mint cigánygyerek az üres lecsoslábasra,amikor közöltük,hogy ácsi ez nem így van!

új terven bejelölve a udvari részre csillió-billió parkoló!Azzal az indokkal,hogy az csak a terven van,nem  lessz parkolás,de erről hallani sem akarunk....ugyanis ez egy főleg idősek által lakott(60-70-80-éves emberek) ház,ahol az udvaron,pincékben  kialakúlt az Évtizedek során,hogy kinek melyik a kiskertje,stb.....(Mondjuk a ház alatt lévő borospince részembe ha bepakolna egy új lakó biztos a takony menetet vágna a nyakára akkorát adnék neki,valahol megértem őket,hogy ragaszkodnak a megszokott területükhöz)

ÉS A VÉGÉRE A CSATTANÓ!-1:az egyik lakás önkormányzzati és őket nem érdekli(Kutya-kutyát.....)

2:földhivatalba papíron át van adva!Be van építve!!!(Fizikailag nincs csak papíron)

3:Földhivatalban ez egy emeletes ház!(Holott idáig földszintes)

4:Műemlék jellegű házként van besorolva! (Strukturálisan ilyen színten hozzá sem nyúlhatnának)

5:engem akar feljelenteni az arc,mert nem engedjük az építést,amíg ezek a dolgok nem rendeződnek.DE MILYEN ALAPON??????

Tipikus esete  ez annak,hogyan kell átverni időseket,lepapírozni dolgokat!