WreeD-X Creative Commons License 2011.07.03 0 0 1023

Mi is most vettünk (2011.07.01) egy ilyen hűtőt (Samsung RL23THcsw1), és egyelőre magyon megvagyunk vele elégedve.

Való igaz, hogy hangosabb mint a 25 éves LEHEL hűtőnk, amit jegesedése és kora miatt cseréltünk le (de tartaléknak még tökéletes), de minden új hűtő hangosabb a benne lévő gázok miatt!

Az is hozzátartozik, hogy párom majdnem minden neszre felébred, de a kis hörcsögünk rossz álmától lévő nyöszörgésére hamarabb felébred, mint az új hűtő "nyikorgására".

Amúgy napközben néha halljuk, ha épp totál csend van (egy autó se megy el kint az utcán, nem megy a tv, és nem beszélgetünk), de mi aranyosnak véljük a hangját, mert tudjuk, hogy mitől van (ráadásul olyan hangja van, mintha egy hajón utaznánk a tengeren, és nyöszörögnének halkan az alkatrészek).

Kicsit szükséges rossz: mivel baromira gyorsan le tudja hűteni a belső közeget (mindezt kb 23W-on!!! ami valjuk be, lófütty a régi 120W-os LEHEL után) és a külső-belső hőmérséklet hírtelen-változása miatt zsugorodnak-tágulnak a műanyag/fém alkatrészek...de mondom, nem zavaró és kb 1 percig tartó nagyon halk nyöszörgés, utána alig hallható búgással hűt tovább órákig (pont mint a régi)!

Betartottuk (kiszállítás, helyérerakás, vízszintezés, ajtónyitási oldal megfordítása után) a 2 óra várakozási időt a beüzemelésével (minden folyékony közeg a helyére kerüljön vissza, ha netán fektetve szállították, vagy felrázták).

Közben addig beüzemeltem a mosógépet :)

Szerintem nagyon szép hűtő, nem mondanám hangosnak, jóval a határérték alatt van, és nagyon energiatakarékos!

Kellő tere van belül (bár én nagyobbat szerettem volna, de csak ez fért be a helyére), és a megvilágítása is elegendő.

Én nem várok el többet se kevesebbet egy ilyen modern hűtőtől (egy hónapja sincs, hogy lejött a futószalagról)!

Előzmény: Törölt nick (1008)