tetriska Creative Commons License 2011.07.02 0 0 245

A D7000-nek van olyan üzemmódja amikor tudod videózás közben is állítani az ISO-t és a zársebességet. Ez hasznos lehet.

A D5100 viszont - ha jól tudom - tud 30 fps-sel is full HD-t, míg a D7000 ekkora felbontásban csak 24 fps-t tud. Esetleg ez is számíthat.

Továbbá a D5100-nak kihajtható, dönthető LCD-je van, ami szintén nagy előny videózásnál.

A D7000 mér fényt manuális (pl. M42-es) obikkal is. Videózáshoz a profik állítólag manuálisan állítják a fókuszt amúgy is. (Szerintem egy tolózoom ideális lehet videózáshoz.)

Ami engem meglepett - bár logikus - hogy amikor zoomolsz, akkor a blende változik (ha nem fix fényerejű az obi)... Tehát egy 18-105VR-nél hiába állítasz be 5.6-os blendét, zoomolásnál (M módban) akkor is "átvált" talán F9-re a 105-ös állásban. De belegondolva ez érthető, hiszen zoomoláskor nyitott rekesznél is ennyivel lesz sötétebb. Csak állóképnél ez nem így van.

Véleményem szerint kézből videózásnál a VR szinte elengedhetetlen (tapasztalat). Ezt, a dönthető LCD-t, a 30 fps-t és a vázak árai közti kb. 100e Ft-ot differenciát figyelembe véve szerintem Neked a D5100 jobb választás.

Előzmény: havazoo (242)